Stekpannegranola med smak av kanel och kardemumma

Stekpannegranola med smak av kanel & kardemumma

Stekpannegranola

Stekpannegranola

ingredienser:
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl quinoapuffar
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3-4 msk kokosolja
  • 2-3 msk honung/sötning eller efter smak
  • kanel, kardemumma, nejlika eller kryddor som du föredrar
Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, krydda valfritt. Jag använde kanel och pepparkakskrydda denna gång.
  2. Smält försiktigt kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna i pannan. Tillsätt honung efter smak och blanda runt hela tiden för att förhindra att granolan bränns. Se till att ha medelvärme på och rör runt regelbundet tills du får en gyllene färg på granolan.
  3. När du känner dig nöjd tar du bort granolan från plattan och låter svalna ordentligt. Förvara sedan i en glasburk tills det är dags att njuta av en magisk granola till frukost, lunch, mellis eller middag vetja!

Stekpannegranola

stekpannegranola

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.