Raw och vegansk mango- och blåbärscheesecake

Raw och vegansk mango- och blåbärscheesecake

Raw blåbärscheesecake

Ingredienser botten:
  • 10 st dadlar
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl kokosflingor
  • Vaniljpulver
  • En nypa salt
  • Lite vatten (om den känns torr)
Ingredienser fyllning:
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2-3 msk kokosolja
  • Valfri sötning efter smak / sötströ, stevia, agave eller liknande
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Några droppar citronjuice
  • 1 dl mangopure
  • 1 dl blåbär upptinade blåbär
Gör så här till botten:
  1. Mixa alla ingredienserna och tryck ut i en form med löstagbar kant. Se till att smörja formen med kokosolja eller liknande innan eller lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Gör så här till fyllningen:
  1. Blötlägg cashewnötterna kvällen innan.
  2. Skölj av nötterna och låt rinna av ordentligt.
  3. Mixa nu alla ingredienser förutom mangopure och blåbär i en matberedare eller mixer. Låt det mixas i cirka 5 minuter eller tills du har fått en slät massa.
  4. Dela nu upp massan i två bunkar och blanda i mangopure i den ena och blåbär i den andra. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller citronjuice. 
  5. Ta fram botten och häll på mangofyllningen först. Ställ in i frysen 15-20 min.
  6. Ta sedan ut den igen och häll på blåbärsfyllningen. In i frysen tills den stelnat och ta sedan fram ett par timmar innan servering. Toppa med färska bär och njut! 

Raw blåbärscheesecake

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras