Sockerfri smulpaj laddad med protein och blåbär

Sockerfri smulpaj laddad med protein och blåbär

I samarbete med Barebells

sockerfri smulpaj blåbär

Ingredienser ”fyllning”:
Ingredienser smuldeg:
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl havremjöl eller annat valfritt mjöl
  • 1 dl kokosolja i lös konsistens
  • 3 msk honung
  • 1 msk valfri sötning i form av stevia, sötströ eller liknande
  • 2 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • vaniljpulver & kardemumma efter smak (valfritt)
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 gradder.
  2. Smörj en ugnsform med lite kokosolja.
  3. Lägg blåbär i botten på formen. Toppa med potatismjölet (detta är för att pajen inte ska bli ”vattnig” av bären). Hacka även upp proteinbaren och lägg ovanpå blåbären.
  4. Mät nu upp alla ingredienserna till smuldegen och blanda ihop i en bunke, gärna med händerna.
  5. Strö nu på smuldegen på blåbären, täck hela formen.
  6. Baka nu av pajen i 20-25 minuter beroende på ugn. Håll koll då den lätt kan bli bränd, sänk isåfall värmen eller täck pajen med ugnsfolie. Ta ut när den fått en gyllene färg och känns lite sådär härligt knaprig uppepå.
  7. Servera med exempelvis vaniljkvarg eller varför inte din favoritglass? MUMSS!

sockerfri smulpaj blåbär

sockerfri smulpaj blåbär

Så här gör du, steg för steg:

Steg 1.

sockerfri smulpaj blåbär

Steg 2.

sockerfri smulpaj blåbär

Steg 3.

sockerfri smulpaj blåbär

Sockerfri smulpaj laddad med protein i form av Barebells senaste nyhet ”blueberry cake” och smarriga blåbär. Toppa med vaniljkvarg, vaniljsås, grädde eller glass vetja!

Ät och njut! <3

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras