Vegetarisk Poké bowl

Hallå! 

Hoppas att ni mår bra? För min del är det ganska fullt ös med jobb nu, jag har fått ett vikariat på kappAhl under hösten vilket är superkul och skönt då jag var lite fundersam över vad jag skulle hitta på när det kommer till jobbfronten. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill göra men just nu känns det väldigt kul! 

Jag insåg att jag har glömt att dela med mig utav detta magiska recept som jag åt tidigare i somras. Eller recept och recept vet jag inte om man kan kalla det utan det var mest så att jag tog det jag hade hemma, la i skålar och sedan bjöd jag hem en vän på middag där vi kunde bygga våra egna bowls. Det står alltså inga mängder i receptet utan jag gick bara på känsla, hellre för mycket än för lite eller vad säger ni? Det är perfekt att kunna göra någon matlåda av resterna, för tro mig det kommer ni vilja!

Bygg din poké bowl med grönsaker som du tycker om, gärna picklade (jag hade inget förberett hemma denna gång dock tyvärr), mango – viktig ingrediens, även avokado är ett måste, sen behöver du definitivt ha något krispigt till i form av nötter eller som jag hade här – rostade bondbönor från Edgy Veggie och sen såklart en god sås.

Vegetarisk Poké bowl

vegetarisk poké bowl

Ingredienser:
 • valfritt ris (gärna sushiris)
 • lök
 • fryst mango
 • sojabönor
 • avokado
 • fetaost
 • sriracha mayo
 • nötter, rostade bönor, rostad majs eller något annat krispigt att toppa med
Gör så här:
 1. Koka upp riset enligt anvisningar.
 2. Ta nu fram en passande tallrik eller skål och börja bygga din bowl.
 3. Lägg riset i botten och fortsätt sedan att lägga upp mango, bönor och skivad avokado. Toppa sedan med smulad fetaost, sriracha mayo och valfria nötter eller något annat krispigt (viktigt att ha med) !

vegetarisk poké bowl

vegetarisk poké bowl

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.