Proteinrika cupcakes med smak av choklad, banan och kola

Mer cupcakes åt folket! <3

Halloj alla fina! Jag fick ett litet ryck häromdagen och kände att jag var tvungen att provbaka något på Barebells nya core bar och det resulterade i dessa små söta & proteinrika cupcakes. Alltså kombinationen choklad, banan och kola är ju nästintill oslagbar, eller vad säger ni? Smakerna gifter sig så SJUKT bra tillsammans och dessa bara smälter i munnen.. dreglar lite nu faktiskt! Ni bara måste att baka dessa. Receptet är enkelt och går på ett kick att slänga ihop, jag lovar! Har du inte tid att baka så vill jag åtminstone tipsa dig om att testa den nya proteinbaren, den är en solklar favvo hos mig redan!

Jag gjorde mini-cupcakes men det går såklart lika bra att göra större, rekommenderar dig då att dubbla receptet och öka tiden i ugnen med ett par minuter till. Bjud vännerna, kollegorna eller familjen på världens godaste proteinfika!

Proteinrika cupcakes med smak av choklad, banan och kola

Receptet räcker till cirka 15 st mini-cupcakes

proteinrika cupcakes

Ingredienser muffins:
  • 1 övermogen banan
  • 2 st ägg
  • 2 dl havremjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk valfri sötning (jag använde Nicks ”use like sugar”)
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st proteinbar Banana Caramel från Barebells
Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Mät nu upp alla ingredienser utom proteinbaren och mixa i en matberedare eller mixer tills du får en slät massa.
  3. Rada upp muffinsformar på en plåt och klicka ut smeten.
  4. Hacka upp proteinbaren och tryck i några bitar i varje muffins.
  5. Grädda nu dina muffins i cirka 7-10 minuter, väljer du att göra större muffins så öka tiden i ugnen bara. Håll koll hela tiden så de inte bränns.
  6. Ta sedan ut dina muffins och låt svalna medan du gör frostingen.
Ingredienser frosting:
  • 1 paket philadelphia light
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 msk kakao
Gör så här:
  1. Mät upp alla ingredienser och vispa upp med elvisp tills den är slät och fin.
  2. Låt sedan frostingen stå i kylen 20-30 min för att stelna lite.
  3. När muffinsarna har svalnat så är det bara att börja spritsa och dekorera dina cupcakes. Jag valde att toppa med banan och lite mer av den nya magiska proteinbaren från Barebells. DRÖMKOMBO!!!

proteinrika cupcakes

proteinrika cupcakes

I samarbete med Barebells

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras