Tyngre päronglass med mintchokladsås

Glassig onsdag <3 

När Tyngre släppte den nya smaken päronglass så hade jag fått nys om detta lite tidigare och fick den stora äran att ta fram ett recept i samband med lanseringen som jag självklart tackade ja till. Jag klurade en del fram och tillbaka men det slutade ändå med proteinglass i en klassisk smakkombination som aldrig kan bli fel – päron, choklad och mint. DREGLAR! Alltså denna smak är magisk, så extremt god och den gjorde sig sjukt bra i denna glass om jag får säga det själv!

Mitt glassrecept fanns alltså med i utskicket som landade hos Tyngres ambassadörer vid lanseringen. Hur som helst så delar jag med mig utav receptet här också för de som kanske inte lyckas haffa ett ex. Hoppas det smakar  (:

Tyngre päronglass med mintchokladsås

tyngre päronglass

Ingredienser:
 • 3 dl lättmjölk
 • 2 dl kaseinprotein päronglass
 • 1 dl äggvita
 • 1 msk sötströ eller annan valfri sötning (går även att utesluta)
Topping:
 • Barebells chokladsås
 • pepparmyntsolja
Gör så här:
 1. Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt. Tillsätt även sötningen om du önskar.
 2. Vispa ihop mjölken och kaseinet förhand med en visp eller en slickepott i en annan bunke.
 3. Vänd i den fluffiga äggvitan i bunken med kasein/mjölkblandningen och blanda försiktigt runt.
 4. Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt. Efter 2-3 timmar är den i perfekt konsistens för att ätas.
 5. Toppa rikligt med Barebells chokladsås som du blandat ihop med lite pepparmyntsolja för att få den goda mintsmaken!

tyngre päronglass

tyngre päronglass

tyngre päronglass

Köp kaseinet med smak av päronglass HÄR

I samarbete med tyngre 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras