Sockerfria halloncupcakes

Under oktober uppmärksammar vi Cancerfondens viktiga rosa månad! ❥

Visste ni att var nionde kvinna drabbas av bröstcancer? Eller att hela 30 % av all kvinnlig cancer är just bröstcancer? 8 av 10 kvinnor som drabbas av bröstcancer överlever tack vare forskningen. Det betyder alltså att 2 stycken kvinnor inte gör det och det är 2 stycken för mycket. Att upptäcka bröstcancer i ett tidig stadie ökar riskerna enormt och kan vara livsavgörande. Så SNÄLLA se till att lära känna era bröst genom att regelbundet undersöka dom. Cancerfonden har en otroligt bra guide för hur du går till väga och den hittar du här HÄR!

I samband med den rosa månaden så har jag och SportHälsa gjort ett samarbete med företaget Nick´s och jag fick äran att ta fram ett recept inför den rosa månaden – oktober.  De första receptet vi presenterar är dessa söta små sockerfria halloncupcakes som får symbolisera små bröst.

Dessa söta cupcakes är fria från gluten (om du vill) och innehåller inget vitt raffinerat socker utan istället har jag använt Nicks ”use like sugar” som har samma konsistens som vanligt vitt socker och passar därför perfekt att ersätta med. Baka dessa, fota gärna och dela med dig genom att tagga mig skippasockret, Nick´s eller cancerfonden så kan vi tillsammans hylla våra fantastiska bröst!

Att skriva detta inlägg gjorde åtminstone att jag fick en tankeställare när det kommer till att ta vara på nuet. Var rädda om er själva och era bröst! ❥ Ta hand om era nära & kära och njut av varje sekund ni har tillsammans!

Sockerfria halloncupcakes 

I samarbete med Nick´s 

Sockerfria halloncupcakes

Muffins

Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
  • 2 dl Nicks use like suger
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1-2 dl frysta hallon
Gör så här:
  1. Börja med att smälta smöret på medelvärme.
  2. Vispa upp ägg och socker poröst.
  3. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
  4. Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
  5. Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min på 175 grader.
  7. Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.

Sockerfria halloncupcakes

Frosting

Ingredienser:
  • 150 g smör
  • 300 g cream cheese
  • 1,5 dl Nicks use like suger
  • 1-2 msk citronjuice
  • Några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
  1. Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du böjar.
  2. Vispa nu ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting.
  3. Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes.
  4. Dekorera med ett hallon på toppen.

Sockerfria halloncupcakes

Foton: Derin Sunneson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras