Saffransgranola
Ingredienser:
- 4 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl valfri sötning som ex. honung eller agavesirap
- 2 msk kokosolja
- 1 g saffran (2 st påsar) – det är ju så gott!!!
- 1 st Barebells White Chocolate Almond proteinbar
Gör så här:
- Börja kvällen innan med att blanda saffran tillsammans med en skvätt citronjuice och låt stå över natten. Detta är för att du ska få ut så mycket smak och färg som möjligt från saffranet.
- Mät upp alla torra ingredienserna i en bunke. Finhacka även proteinbaren och tillsätt.
- Värm försiktigt kokosoljan i en liten bunke så att den mäter och blir lös. Tillsätt din sötning samt saffransblandningen och blanda ihop.
- Tillsätt nu vätskan till de torra ingredienserna och blanda runt ordentligt. Häll ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen på cirka 100 grader i 25-30 min. Ta ut och låt svalna.
- Toppa sedan din favoritbowl med en magisk saffransgranola!!!
I samarbete med Barebells