Saffransfudge
Hela familjens favorit i jul!
Ingredienser saffranskola:
- 100 g fibersirap
- 200 g mjölk
- 2 paket saffran (1 g)
- 60 g vit choklad (helst sockerfri)
Ingredienser fudge:
- 4 st Barebells Xmas Fudge Proteinbar
- Sockerfri mörk choklad
- Eventuellt strössel eller annan topping
Gör så här:
- Gör först kolan: Koka upp fibersirap, mjölk och saffran och låt koka cirka 30 minuter under uppsikt.
- Sänk värmen när kolan börjar tjockna och tillsätt då den vita chokladen och blanda runt.
- Häll kolan i en valfri form med bakplåtspapper och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund.
- Skär upp proteinbaren i mindre bitar.
- Ta fram kolan och skär upp bitar i samma storlek och lägg uppepå baren och tryck till lite.
- Smält sedan chokladen och doppa dina fudge-godisar i i den mörkna chokladen och toppa med valfritt strössel eller annat du föredrar.
- Kyl ner innan det är dags att avnjuta dessa!
I samarbete med Barebells