Proteinrika pepparkakor

Proteinrika pepparkakor

Proteinrika pepparkakor

Ingredienser:
  • 1 dl vassleprotein pepparkaka från Tyngre
  • 1,5 dl quinoamjöl eller annan valfri mjölsort
  • 0,75 dl sötströ
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk xantangummi
  • 2-3 msk pepparkakskrydda
  • 4 msk kokosolja (rumstempererad)
  • 1 ägg
Gör så här:
  1. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
  2. Tillsätt nu kokosolja och ägg, blanda ordentligt förhand tills det går ihop till en fin deg.
  3. Smaka av degen och tillsätt eventuellt mer krydda, mycket smak försvinner i ugnen så ta gärna lite extra!
  4. Plasta pepparkaksdegen och låt vila i kylen ett par timmar eller gärna över natten.
  5. Ta fram pepparkaksdegen och arbeta den mjuk genom att knåda den med händerna.
  6. Sätt ugnen på 160 grader.
  7. Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk och tryck ut små pepparkakor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen 15-20 minuter. Ha lite koll, de stelnar ytterligare när det kommer ut ur ugnen.
  8. Låt svalna ordentligt.

Proteinrika pepparkakor

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras