Hallå! <3
Hoppas ni har en fin påskvecka! Igår spenderade jag dagen med min vän Sara, så mysigt! Jag hade frågat om jag kunde få låna hennes våffeljärn för att fixa med lite framtida våffelrecept och då nämnde hon ett våffelrecept som innehöll sötpotatis som hon ville prova. Jag kände ganska snabbt att jag också hade sett det någonstans och vi kom snabbt fram till att det var Paulas Rosas som hade inspirerat oss båda. Hennes våfflor såg så smarriga ut! Vi bestämde oss för att prova på en matigare våffla men ändrade om lite i receptet och här kommer det! 🙂
Sötpotatisvåfflor med ägg & avokado
Receptet räcker till 4 st våfflor
Ingredienser:
- 1 sötpotatis (cirka 500 g)
- 2 ägg
- 1 msk kokosolja
- salt, peppar & eventuellt andra valfria kryddor
Toppings:
- ägg
- avokado
- tomater
- basilika
- salt, peppar & chiliflakes
Gör så här:
- Grovriv sötpotatisen. Tillsätt sedan ägg, kokosolja och kryddor. Kör i en mixer eller använd en stavmixer och mixa tills allt går ihop.
- Smörj ditt våffeljärn med smör eller olja och grädda nu dina våfflor tills de får en gyllene färg.
- Toppa med ett stekt ägg, avokado, tomater, basilika och kryddor. MUMS!