Granola bakad med magisk hasselnötskräm
Ingredienser:
- 4 dl havregryn
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl linfrön
- 1 dl hazelnut cream från Barebells
- 1/2 dl vatten
- 2 msk fibersirap eller annan valfri sötning
- 1 nypa salt
- 1 dl kokosflakes (tillsätt efteråt)
- Eventuellt hasselnötter om du önskar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100-120 grader.
2. Mät upp alla torra ingredienser förutom kokosflakes i en bunke.
3. Smält hasselnötskrämen försiktigt i micron några sekunder. Tillsätt den sedan i bunken med de torra ingredienserna och tillsätt även sötning. Blanda runt ordentligt.
4. Strö ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen cirka 25-30 minuter.
5. Ta ut, låt svalna och tillsätt kokosflakes. Ät & njut!!!
I samarbete med Tyngre