Proteinrika arraksbollar

Halloj vänner! <3 

Hoppas att ni har haft en fin vecka? :))

Ni vet den där känslan när man har gjort en kladdkaka som inte blev någon kladdkaka utan mer en ”chokladkaka”, eller en torr kaka iaf. Riktigt tråkig känsla. Jag tycker det är sjukt svårt med kladdkakor, antingen blir den för torr eller så blir den nästintill rinnig… Någon som känner igen sig? 

Hur som helst så vill jag bara säga att om detta händer, SLÄNG INTE! Jag skulle göra en kladdkaka på tyngres färdiga bakmix (kladdkaka) för ett par veckor sedan och misslyckades totalt, den blev torr och tråkig. Jag slängde in den i frysen och tänkte inte mer på det förens igår då jag fick den briljanta idéen att jag skulle göra arraksbollar utav den, hur gött? Jag älskar verkligen arrak. Det är väl en typisk sån smak som man antingen älskar eller typ avskyr? Hur som helst så tycker jag att arraksbollar är galet gott och de görs ju ofta av överblivna rester – lite som pyttipanna, haha! Om ni misslyckas med något bakverk eller får några kanter över från något bakverk så se till att slänga in de i frysen och gör sedan arraksbollar eller varför inte dammsugare av dom vid tillfälle? Perfekt när du får oväntat besök eller bara vill njuta av något gott! 

Proteinrika arraksbollar 

proteinrika arraksbollar

Ingredienser: 
  • 1 kladdkaka från tyngre (eller annan överbliven kaka) 
  • 2-3 tsk arraksarom 
  • 1-2 msk kaffe (vatten eller annan vätska fungerar också bra)
  • 80-100 g sockerfri mörk choklad 
  • kakao
Gör så här: 

1. Mixa alla ingredienser utom choklad och kakao i en matberedare eller mixer.

2. Tillsätt mer vätska om den känns torr. 

3. Forma sedan till bollar.

4. Smält chokladen. Doppa en boll i taget i chokladen och rulla sedan i kakao eller kokos om du hellre önskar det. 

5. Förvara en stund i kylen innan du serverar. Succé!! :))) 

proteinrika arraksbollar

proteinrika arraksbollar

 

I samarbete med tyngre 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.