Krämig vegetarisk lasagne med zucchini
Ingredienser:
- 250 g vegetarisk färs
- 1 st gul lök
- ca 150 g rivna morötter
- 400 g krossade tomater
- 1 st zucchini
- 500 g keso mini
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 2-3 msk osötad chilisås (valfritt)
- en skvätt soja
- salt, peppar, oregano, vitlökspeppar, chiliflakes & andra valfria kryddor
Gör så här:
1. Börja med att göra din ”köttfärssås”. Hacka upp löken och riv morötterna om du inte köpt rivna som jag gjorde. Stek sedan lök, vitlök, morötter och den vegetariska färsen i lite olja.
2. Tillsätt nu krossade tomater och eventuellt chilisås. Krydda valfritt. Låt den sedan stå och puttra på låg värme så länge som möjligt, ju längre den får stå desto godare blir den! <3
3. Hyvla nu zucchinin med en osthyvel, tunna och breda skivor.
4. Ta fram en ugnsform och börja med att lägga ett lager med den vegetariska köttfärssåsen i botten. Lägg sedan ett lager med ”zucchiniplattor” på och sedan ett lager med keso. Upprepa detta tre gånger och avsluta med ett lager keso. Krydda gärna lite på toppen också.
5. Baka nu av lasagnen i ugnen på 225 grader i cirka 15-20 grader, håll koll så den inte bränns. Låt gärna stå en stund innan servering så den sätter sig. OBS, smakar allra bäst dagen/dagarna efter som alltid med lasagne!! :))