Rostad kikärt- och tomatsallad

Heeeej!! <3 

I söndags fick jag hem min första matkasse från HelloFresh. Jag älskar verkligen att prova olika matkassar och få ny inspiration när det kommer till mat, hur känner ni? Jag var så taggad på att komma igång så jag började direkt efter att maten landat utanför dörren, haha. Började då med denna rätt: rostad kikärt- och tomatsallad. Den blev verkligen så fräsch och god så jag tänkte att jag delar med mig utav receptet som alltså kommer ifrån HelloFresh. 

Detta recept är beräknat på 2 personer. 

Rostad kikärt- och tomatsallad

rostad kikärt- och tomatsallad

Ingredienser:
  • 100 g vit quinoa 
  • 1 paket kikärtor 
  • 1 paket körsbärstomater 
  • 8 g ”central american style” kryddmix (går att byta ut mot valfria kryddor, gärna med lite sting) 
  • cirka 2 msk pumpafrön
  • 1 st citron 
  • 75 g rädisor 
  • 1/2 påse bladpersilja 
  • 1-2 tsk honung
  • 1 påse salladsmix 
  • 1 paket fetaost 
  • salt, peppar & olivolja 
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 200-220 grader varmluft. 
  2. Koka upp vatten och koka sedan upp quinoan enligt anvisning, tillsätt gärna grönsaksbuljong i vattnet för extra smak. 
  3. Skölj av kikärtorna och halvera tomaterna. Lägg de sedan på en plåt med bakplåtspapper, ringla olivolja och krydda med kryddmixen alternativt lite starkare kryddor som du tycker om samt salt & peppar. Rosta i ugnen cirka 15-20 minuter eller tills tomaterna börjar få färg. Lägg även på pumpafrön på plåten när det återstår cirka 5 min av tillagningstiden. 
  4. Skiva upp rädisor i tunna skivor och grovhacka persiljan. Blanda salladsmixen med tomaterna, rädisorna, persiljan och quinoan. 
  5. Gör nu en dressing på citronzest, honung, citronjuice och en skvätt olivolja, salt & peppar och blanda ner i salladen. 
  6. Toppa nu salladen med de rostade kikärtorna, tomaterna och pumpafrön och slutligen smula fetaost uppepå. MUMS!!! 

rostad kikärt- och tomatsallad

rostad kikärt- och tomatsallad

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras