Proteinrika bountys med smak av kanelbulle
Ingredienser:
- 2 dl kokosflingor
- 1,5 dl vassleprotein kanelbulle
- 1 dl kokosgrädde
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk pepparkakskrydda (kanel eller kardemumma fungerar också)
- 1 nypa salt
- 100 g sockerfri mörk choklad
Gör så här:
1. Mät upp kokosflingor, proteinpulver, kokosgrädde, kokosolja, pepparkakskrydda och lite salt. Kör i en matberedare eller med en elvisp tills du får en kladdig smet. Ställ in i kylen cirka 30 minuter så att den får stelna lite.
2. Ta fram smeten, forma till avlånga bitar alternativt bollar om du hellre önskar det. Lägg in dom en snabbis i frysen medan du försiktigt smälter chokladen i micron.
3. Ta ut bounty-bitarna ur frysen och doppa nu i den smälta chokladen. Toppa med lite flingsalt eller kokos. Förvara dina bountys i kylen tills det är dags att äta!
I samarbete med Tyngre