Chokladtäckta proteinbars med crunch

Chokladtäckta proteinbars med crunch

Räcker till cirka 8 st mindre bars.

proteinbars med crunch

Ingredienser: 
  • 12 st urkärnade dadlar
  • 1 dl kasein chokladboll
  • 2 dl havrefras/andra valfria flingor 
  • 2-3 msk kaffe/valfri vätska
  • 100 g mörk sockerfri choklad
  • en nypa salt
Gör så här:

1. Börja med att kärna ur dadlarna och mixa till en slät ”massa”. 

2. Tillsätt sedan kasein & kaffe eller eventuell annan valfri vätska, en nypa salt och mixa ihop. Tillsätt lite mer vätska om den skulle kännas torr. 

3. Tillsätt nu havrefras och mixa bara en jättekort stund då du vill ha ganska stora bitar för att behålla crunchet. Tryck sedan ut massan i en valfri form, platta till och forma valfritt och ställ sedan in i frysen en stund. 

4. Smält nu chokladen. Ta ut formen ur frysen och skär upp i valfri storlek. Doppa nu dina bars i chokladen och toppa med lite smulad havrefras för ännu mer crunch. Förvara sedan i kylen tills det är dags att mumsa i sig. 🙂

proteinbars med crunch

I samarbete med Tyngre

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras