Sockerfri kexchoklad

Sockerfri kexchoklad

sockerfri kexchoklad

Ingredienser:
  • 16 st smörgåsrån (jag använde fullkorn men vanliga fungerar också såklart) 
  • 50 g jordnötssmör 
  • 50 g smält sockerfri mörk choklad 
  • 2 msk sötströ eller annan sötning 
  • 100-150 g sockerfri mörk choklad att doppa i 
Gör så här: 

1. Börja med att försiktigt smälta chokladen i micron eller över ett vattenbad. Tillsätt sedan jordnötssmöret och blanda runt ordentligt. Låt stå minst 10-15 minuter. 

2. Ta nu fram smörgåsrånen, fyra stycken till varje ”kexchoklad”. Bre ut choklad/jordnötsblandningen på ett rån, lägg på ytterligare ett rån och bre på ett nytt lager. Upprepa detta tre gånger sammanlagt och avsluta med ett rån högst upp. Det blir alltså fyra stycken smörgåsrån med tre lager fyllning. 

3. När du brett ut all fyllning på rånen så ställ in de i kylen en stund.

4. Ta sedan fram kexhokladen och dela varje i tre delar med hjälp av en tandad vass kniv eller behåll dem som de är om du hellre vill ha större varianter. 

5. Smält nu ytterligare mörk choklad i en bunke och doppa sedan kexen där i, låt chokladen rinna av lite och lägg sedan upp dem på ett bakplåtspapper. Ställ sedan in i kylen en stund och låt chokladen stelna ordentligt. 

6. Njut av dessa godingar till kaffet, mums!

sockerfri kexchoklad

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras