Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

moussaka potatis

Ingredienser:
  • 8-12 st potatisar beroende på storlek 
  • 500 g nötfärs 5% 
  • 1 st gul lök 
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 390-400 g krossade tomater (jag använde med chili) 
  • 2 msk tomatpure 
  • 2 msk oxfond/kalvfond 
  • en skvätt soja 
  • kryddor som oregano, basilika, muskot, salt & peppar 
  • 2,5 dl Milda mat 4% 
  • Riven ost mager 10% 
Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Hacka upp löken eller använd färdighackad lök och stek försiktigt i olja tillsammans med vitlöken. 

3. Tillsätt nu nötfärsen, krossade tomater, tomatpure, fond, soja och kryddor. Låt stå och puttra på låg värme så länge som du har möjlighet men minst 20 minuter.

4. Skiva nu upp potatisen och lägg hälften i botten av en ugnsform, häll sedan över hälften av matlagningsgrädden. Tillsätt nu ett lager köttfärssås och tillsätt sedan resten av potatisen, matlagningsgrädden och resten av köttfärssåsen. Toppa nu med riven ost efter eget tycke. 

5. Grädda i mitten av ugnen cirka 35-45 minuter, känn efter när potatisen börjar bli mjuk och osten fått en fin färg – då är den klar. Ta ut och låt svalna! 

6. Portionera gärna upp i matlådor då den smakar ÄNNU godare dagen/dagarna efter tillagning. :))) 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras