Flygande Jacob
Den klassiska rätten men i en något magrare tappning!
Ingredienser:
- 4-5 st kycklingfilér
- 2 st paket kalkonbacon
- 1 st banan (valfritt)
- 3 dl matlagningsgrädde (Milda mat 4%)
- 1 dl chilisås (utan tillsatt socker)
- 1 msk kycklingfond
- salt & peppar
- Jordnötter efter eget tycke
- Ris
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
2. Skär kycklingen i mindre bitar eller strimlor, stek i lite olja, krydda med salt och peppar. Lägg sedan i en ugnsform.
3. Skär nu upp kalkonbaconet i mindre bitar och stek även dessa, jag gillar när de får ganska mycket färg men det är en smaksak. Lägg sedan över kycklingen i formen.
4. Om du vill ha banan i så kan du skiva upp den nu och lägga över kycklingen och baconet.
5. Rör ihop matlagningsgrädde, chilisås, kycklingfond och eventuellt valfria kryddor i en skål och häll sedan detta över kycklingen och baconet. Tillaga nu i ugnen cirka 20 minuter, tills den får en fin färg.
6. Toppa med salta jordnötter och servera sedan med ris, MUMS!