Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff med ris 

halloumi stroganoff

(Receptet räcker till cirka 4 portioner)

Ingredienser: 
  • 1 gul lök 
  • 1-2 vitlöksklyftor 
  • 1 röd paprika 
  • Några babyplommontomater 
  • 400 g halloumi (2 paket) 
  • 500 g passerade eller krossade tomater 
  • En skvätt vatten (valfritt) 
  • 2,5 dl milda mat lätt 4% 
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • 1-2 msk tomatpure 
  • färsk basilika
  • kryddor som oregano, timjan, paprikapulver, salt & peppar 
  • Ris efter eget tycke 
Gör så här: 

1. Börja med att skära halloumin i tärningar och stek tills de får en gyllene yta, häll sedan över i en skål eller liknande och ställ åt sidan. 

2. Hacka sedan upp lök, vitlök och paprika och fräs på i stekpannan tills löken blivit mjuk. 

3. Sänk sedan värmen och tillsätt halloumin, tomtapure, passerade/krossade tomater, matlagningsgrädden, eventuellt lite vatten, buljongtärning, basilika och kryddor. Koka upp och låt det sedan sjuda på låg värme 10-15 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om du önskar. 

4. Servera sedan din stroganoff med ris och en fräsch sallad! 

halloumi stroganoff

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Skippa Sockret