Halloumi stroganoff med ris
(Receptet räcker till cirka 4 portioner)
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- Några babyplommontomater
- 400 g halloumi (2 paket)
- 500 g passerade eller krossade tomater
- En skvätt vatten (valfritt)
- 2,5 dl milda mat lätt 4%
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1-2 msk tomatpure
- färsk basilika
- kryddor som oregano, timjan, paprikapulver, salt & peppar
- Ris efter eget tycke
Gör så här:
1. Börja med att skära halloumin i tärningar och stek tills de får en gyllene yta, häll sedan över i en skål eller liknande och ställ åt sidan.
2. Hacka sedan upp lök, vitlök och paprika och fräs på i stekpannan tills löken blivit mjuk.
3. Sänk sedan värmen och tillsätt halloumin, tomtapure, passerade/krossade tomater, matlagningsgrädden, eventuellt lite vatten, buljongtärning, basilika och kryddor. Koka upp och låt det sedan sjuda på låg värme 10-15 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om du önskar.
4. Servera sedan din stroganoff med ris och en fräsch sallad!