Vegetarisk tacolåda

Vegetarisk tacolåda

vegetarisk tacolåda

vegetarisk tacolåda

Ingredienser:
  • 500-600 g vegofärs alt. vanlig nötfärs
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 förpackning babyplommontomtater
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 1 msk soja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk majs
  • valfri mängd tacosås
  • cirka 2 dl crème fraiche
  • valfri mängd riven ost (jag använde den magra varianten) 
  • salladslök 
  • nachochips 
Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Börja med att steka/rosta majsen i en torr stekpanna tills den får en gyllene färg och häll sedan över den i en ugnsform.

3. Hacka purjolök, vitlök och paprika. 

4. Stek nu färsen i lite rapsolja. Tillsätt purjolöken, paprika och vitlöken. Stek tills löken har mjuknat och tillsätt sedan tacokrydda, soja, krossade tomater och valfria kryddor.

5. Lägg sedan över allt i ugnsformen. Klicka över lite tacosås samt crème fraîche och toppa med riven ost i önskad mängd. Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått lite fin färg, cirka 10-15 minuter.

6. Toppa med förslagsvis salladslök, tomater och nachochips!  

vegetarisk tacolåda

vegetarisk tacolåda

vegetarisk tacolåda

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.