Vegetarisk tacolåda
Ingredienser:
- 500-600 g vegofärs alt. vanlig nötfärs
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 förpackning babyplommontomtater
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 förpackning tacokrydda
- 1 msk soja
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk majs
- valfri mängd tacosås
- cirka 2 dl crème fraiche
- valfri mängd riven ost (jag använde den magra varianten)
- salladslök
- nachochips
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med att steka/rosta majsen i en torr stekpanna tills den får en gyllene färg och häll sedan över den i en ugnsform.
3. Hacka purjolök, vitlök och paprika.
4. Stek nu färsen i lite rapsolja. Tillsätt purjolöken, paprika och vitlöken. Stek tills löken har mjuknat och tillsätt sedan tacokrydda, soja, krossade tomater och valfria kryddor.
5. Lägg sedan över allt i ugnsformen. Klicka över lite tacosås samt crème fraîche och toppa med riven ost i önskad mängd. Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått lite fin färg, cirka 10-15 minuter.
6. Toppa med förslagsvis salladslök, tomater och nachochips!