Cevapcici med klyftpotatis och tzatziki

Cevapcici med klyftpotatis & tzatziki

cevapcici

Ingredienser:
  • 500 g nötfärs (jag använde mager) 
  • 1 gul lök
  • 1 förpackning cevapcici kryddmix från Santa Maria 
  • 2-3 msk oxfond 
  • 1 msk soja 
  • kryddor som oregano, timjan, salt & peppar efter smak 
  • potatis efter tycke 
Tzatziki: 
  • valfri yoghurt 
  • gurka 
  • vitlök 
  • salt & peppar
Gör så här: 

1. Blanda ihop alla ingredienser och forma färsen till avlånga järpar och lägg sedan i en ugnsform med lite olja. Tillaga i ugnen tillsammans med potatisen (läs nedan). 

2. Skär upp potatisen i klyftor, ringla över lite olivolja och krydda med salt & peppar. Rosta i ugnen på 180-200 grader i cirka 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg! 

3. Servera med en tzatziki gjord på valfri yoghurt (jag använde Larsas). Tillsätt cirka en halv riven gurka, en vitlöksklyfta samt salt & peppar. Blanda runt och njut! 

cevapcici

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.