Cevapcici med klyftpotatis & tzatziki
Ingredienser:
- 500 g nötfärs (jag använde mager)
- 1 gul lök
- 1 förpackning cevapcici kryddmix från Santa Maria
- 2-3 msk oxfond
- 1 msk soja
- kryddor som oregano, timjan, salt & peppar efter smak
- potatis efter tycke
Tzatziki:
- valfri yoghurt
- gurka
- vitlök
- salt & peppar
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser och forma färsen till avlånga järpar och lägg sedan i en ugnsform med lite olja. Tillaga i ugnen tillsammans med potatisen (läs nedan).
2. Skär upp potatisen i klyftor, ringla över lite olivolja och krydda med salt & peppar. Rosta i ugnen på 180-200 grader i cirka 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg!
3. Servera med en tzatziki gjord på valfri yoghurt (jag använde Larsas). Tillsätt cirka en halv riven gurka, en vitlöksklyfta samt salt & peppar. Blanda runt och njut!