Saffransgranola – julens favoritfrukost!

Saffransgranola <3 

saffransgranola utan tillsatt socker

Ingredienser:

6 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5-1 dl valfri sötning som fibersirap eller honung 
1 dl vatten
1 g (2 paket) saffran
Kokosflakes
Torkade tranbär eller russin

Gör så här:

1. Börja med att lägga saffran i en liten skvätt vodka alternativt citronjuice kvällen innan du ska göra granolan (detta ger en ännu intensivare smak & färg). 

2. När det är dags att göra din granola så sätter du ugnen på 150 grader (jag använde varmluft). 

3. Mät nu upp havregryn, solroskärnor & pumpakärnor i en bunke. Blanda sedan ihop vatten, sötning och saffranet i en separat skål och blanda runt ordentligt.

4. Häll nu vätskan över de torra ingredienserna och se till att blanda runt ordentligt så att allt blir lite blött!
Häll sedan ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen cirka 20-25 minuter. Kolla cirka var 5e minut så att den inte bränns, blanda gärna runt lite och ta ut när den fått fin färg.

5. När den svalnat tillsätter du kokosflakes & torkade tranbär eller något annat som du tycker passar fint till!

saffransgranola utan tillsatt socker

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.