En något magrare men enkel köttfärspaj

Köttfärspaj

En god söndagsmiddag där resterna blir perfekt till veckans matlådor! 

enkel köttfärspaj

Botten:
  • 3 dl vetemjöl 
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1-2 msk kallt vatten
Fyllning: 
  • 500 g mager nötfärs 
  • 1 gul lök 
  • 1 större vitlöksklyfta alt. 2 små 
  • 380-400 g passerade tomater 
  • 8-10 st babyplommontomater (valfritt) 
  • 1 st buljongtärning (förslagsvis kalv) 
  • En skvätt oxfond 
  • En skvätt soja 
  • En halv kruka färsk basilika 
  • Kryddor som oregano, timjan, paprikapulver, salt och peppar 
  • 150 g riven mager ost 
Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare eller i en bunke. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en bra konsistens.

2. Tryck sedan ut degen i en valfri pajform, nagga botten med en gaffel. Förgrädda nu i ugnen cirka 10 minuter.

3. Finhacka lök och vitlök och hetta upp i en panna med olivolja. Tillsätt nötfärs och bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt sedan passerade tomater, babyplommmontomater, buljong, fond, soja, färsk basilika och kryddor. Låt sedan puttra ihop minst 20 minuter på låg värme.

4. Häll köttfärsfyllningen över pajbotten, strö över riven ost och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och toppa med lite basilika, servera med en god och fräsch sallad!

Tips – smakar ännu bättre dagen efter.. (: 

enkel köttfärspaj

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras