PALAK PANEER 🧀
Ingredienser:
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
250 g babyplommontomater
1 msk garam masala
1-2 tsk gurkmeja
3 msk tomatpuré
380-400 g krossade tomater
2,5 dl milda mat 4%
1 grönsaksbuljongtärning
2 paket paneer ost
200 g babyspenat
Salt & peppar
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök & tomater, skala ingefäran och riv den fint. Fräs nu detta i stekpannan tillsammans med en skvätt olivolja, garam masala och gurkmeja.
Tillsätt därefter tomatpuré, krossade tomater, matlagningsgrädde och buljongtärningen, låt puttra ihop på låg värme i 10-15 min.
Tärna nu osten och stek den i lite olja på medelhög värme i en separat stekpanna. När den fått en fin yta tillsätter du den till grytan tillsammans med spenaten, smaka av med salt och peppar. Servera med ris och naanbröd (recept nedan) 🤭👇🏻
NAANBRÖD M. VITLÖK
Ingredienser:
1 tsk torrjäst
2 tsk sötströ
4,5 dl vetemjöl
en nypa salt
0,5 dl naturell yoghurt (valfri sort)
1,5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
+ 1-2 vitlöksklyftor, persilja & smör
Gör så här:
Blanda ihop torrjäst, sötströ, mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt yoghurt, vatten och olja. Arbeta ihop till en deg.
Täck bunken med en kökshandduk och låt jästa på en varm plats i cirka 40 minuter.
Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda och i ugnen cirka 5-7 minuter på 250 grader.
Pensla sedan brödet ganska omgående med vitlökssmör (smält smör som du blandat ihop med pressad vitlök & persilja)