Jag tänkte bjuda på världens enklaste chokladtryfflar, dels för att det är så fantastiskt gott och dels för att man kan behöva det så här en onsdag i januari.. ganska rimligt va?
Hur som helst så går detta recept att variera till oändligheten. I julas gjorde jag detta recept med en fruktigare choklad och frystorkade hallon. Men varför inte tillsätta lite pepparmyntsolja för minttryfflar? Och vill du göra dom veganska är det bara att byta ut chokladen mot ett veganskt alternativ, lätt som en plätt! 🙂 Låt fantasin flöda helt enkelt och det bästa av allt är att dessa tryfflar tar bara några minuter att slänga ihop!
Sockerfria chokladtryfflar
Ingredienser:
- 1 dl kokosgrädde
- 100 g mörk sockerfri choklad
Gör så här:
- Koka upp kokosgrädden och ta sedan bort från plattan.
- Bryt chokladen och tillsätt i den varma kokosgrädden och vänd runt.
- Ställ nu tryffelsmeten i kylen en stund och låt stelna.
- Ta fram efter 10-15 minuter, forma till bollar och rulla i din favorittopping! (Jag använde söndermixade kakaonibs den här gången, riktigt gott!)
Vad rekommenderar du för god sockerfri choklad???:)
Med vänlig hälsning, matilda
Jag varvar mellan nicks, carbzone och cloettas sockerfria choklad! Cloettas finns nästan i alla matbutiker och fungerar kanon! Alla är dock jättegoda 🙂