ÄNTLIGEN FREDAG <3 Det firar vi såklart med en liten dessert! 🙂 Den här veganska äppelmoussen är suuuuper enkel att bara slänga ihop, perfekt om du vill lyxa till det med något i helgen men samtidigt vill att det ska gå snabbt!
Ingredienser kokoscrisp:
- 4 dl kokos
- 6 st dadlar
- 2 msk agavesirap
- 2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer, tillsätt lite vatten tills du får en lite fuktig konsistens.
2. Lägg smulet på en plåt med bakplåtspapper och baka av på 90–100 grader i cirka 40–50 minuter, lite beroende på vilken ugn du använder. Öppna var cirka 10e minut och rör om lite. Ta ut plåten när det börjar bli torrt och krispigt!
Ingredienser äppelmousse:
- 5 dl kokosgrädde
- 1 dl äppelpuré
- 2 st valfria färska äpplen (jag använde granny smith)
- kanel & kokossocker (eller annan valfri sötning)
Gör så här:
- Skär upp äpplena i små tärningar och stek dom lite snabbt i kokosolja, kanel och valfri sötning. Låt svalna!
- Vispa upp kokosgrädden tills den börjar tjockna, tillsätt då äppelpurén och fortsätt vispa tills du får en ganska fast konsistens.
- Tillsätt äppelbitarna i moussen, rör om och fördela sedan upp i valfria glas eller skålar. Låt sedan moussen stå i kylen minst en timme.
- Innan servering: toppa med kokoscrisp och eventuellt torkat äpple, mums!