Raw cashew och tranbärsbollar

Godmorgon alla fina! <3

För några dagar sen testade jag ett recept på rawbollar som jag länge velat testat just på grund av smakkombinationen – cashew och tranbär, ni hör ju hur gott det låter va?

De ser inte mycket ut för världen men OJ va goda det blev, ni mååååste prova dessa!

03EC734A-D6E9-4985-9AFC-1433314FD961 - Raw cashew och tranbärsbollar

Ingredienser:
  • 2 dl havregryn (glutenfri om du önskar)
  • 1 dl cashewsmör
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt eller efter smak
Gör så här:
  1. Har du inget färdigt cashewsmör så mixar du enkelt eget genom att köra orostade cashewnötter i en matberedare tills de blir ett krämigt smör, tillsätt lite salt för ännu godare smak. Ha tålamod, det kan ta 7-10 minuter innan du når önskad konsistens!
  2. Mixa nu alla ingredienser utom de torkade tranbären, de lägger du i allra sist och mixar en kort stund för att behålla lite grövre bitar (de föredrar åtminstone jag).
  3. Nu är allt mixat, forma då till små bollar och förvara i kylen. Om du inte äter upp alla på en gång vill säga, ooops!

3FEF185D-91F2-490C-9315-BC80C305652A - Raw cashew och tranbärsbollar

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.