Godmorgon alla fina! <3
För några dagar sen testade jag ett recept på rawbollar som jag länge velat testat just på grund av smakkombinationen – cashew och tranbär, ni hör ju hur gott det låter va?
De ser inte mycket ut för världen men OJ va goda det blev, ni mååååste prova dessa!
Ingredienser:
- 2 dl havregryn (glutenfri om du önskar)
- 1 dl cashewsmör
- 1 dl torkade tranbär
- 3 msk agavesirap
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt eller efter smak
Gör så här:
- Har du inget färdigt cashewsmör så mixar du enkelt eget genom att köra orostade cashewnötter i en matberedare tills de blir ett krämigt smör, tillsätt lite salt för ännu godare smak. Ha tålamod, det kan ta 7-10 minuter innan du når önskad konsistens!
- Mixa nu alla ingredienser utom de torkade tranbären, de lägger du i allra sist och mixar en kort stund för att behålla lite grövre bitar (de föredrar åtminstone jag).
- Nu är allt mixat, forma då till små bollar och förvara i kylen. Om du inte äter upp alla på en gång vill säga, ooops!