Halloj!
Tiden bara springer förbi och i tisdag var det tydligen valborgsmässoafton helt plötsligt, hur gick det ens till? Jag hinner inte med känner jag, haha! Jag var ledig hela tisdagen vilket var SÅ efterlängtat då jag jobbat mycket senaste tiden. Däremot jobbade jag på onsdagen (1 maj) så det blev en lugn valborg för mig tillsammans med min bästa vän. Vi lagade middag och bara hade det mysigt hemma. Det blev som ni såg i mitt tidigare inlägg – blomkålspizza till varmrätt, så gott! När jag tidigare på dagen handlade jordgubbar så skickade killen jag handlade av med färsk mynta som en liten bonus vilket gjorde att jag fick den briljanta idéen att använda det till någon typ av dessert! Jag ville göra något fräscht och lite hälsosammare och eftersom jag är besatt av smoothiebowls så tänkte jag att en sån bas borde ju bli magisk med mynta i och sedan toppa med färska bär. DET BLEV DET!
Så detta recept funkar precis lika bra till frukosten som till festen, JA jag testade detta till frukost dagen efter också.. haha! Det smakade lika bra då kan jag lova! Jag höftar alltid när jag göra mina bowls och känner lite hur konsistensen blir, jag brukar tillsätta lite varmt vatten i bara för att hjälpa mixern lite på traven om det går trögt. Man skulle vilja ha en sån supermixer som krossar allt på ett kick! Hur som helst, mitt recept är inte helt exakt här men jag skriver på ett ungefär vad jag använde. Gör det bara, ni kommer inte att ångra er!
Ingredienser:
- 1 fryst banan
- 4-5 dl fryst mango, papaya & ananas (jag köpte en färdig smoothiemix med den blandningen) Går såklart bra med exempelvis bara mango.
- färsk mynta efter smak
- lite lite vatten om det behövs
Gör så här:
- Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills du får den konsistensen du önskar.
- Tillsätt lite varmt vatten om det går trögt i mixern och den känns för hård men ta inte för mycket, då blir det rinnigt istället.
- Fylla upp i en skål eller i lite finare glas. Toppa med färsk frukt, kokos, granola, jordnötssmör eller det du tycker bäst om!