Alla behöver vi en snickers då och då, eller hur? Här har jag testat fram ett recept som är så snarlikt originalet som det nästan bara går (tror jag) men helt utan tillsatt socker, drömmigt va? Bli inte skrämd av att det är flera lager på kakan som ska göras, den är superenkel att göra och jag lovar att det är omöjligt att bara ta en bit!
Snickerskaka sötad med dadlar
Alla behöver vi en snickers då och då, eller hur? Här har jag testat fram ett recept som är så snarlikt originalet som det nästan bara går (tror jag) men helt utan tillsatt socker, drömmigt va? Bli inte skrämd av att det är flera lager på kakan som ska göras, den är superenkel att göra och jag lovar att det är omöjligt att bara ta en bit!
Snickerskaka sötad med dadlar
Ingredienser:
– 3 dl dadlar
– 1 dl mandel
– 2 msk jordnötssmör
– ½ dl salta jordnötter
– 50 g sockerfri mörk choklad
– en nypa salt
Understa lagret:
1. Lägg mandlarna i en mixer eller matberedare och mixa tills det blir mjöl.
2. Mixa sedan 1,5 dl av dadlarna tills du får en slät massa.
3. Blanda ihop mjölet med dadelmassan och lite salt tills det går ihop till en slät deg.
4. Tryck ut degen i en form eller en plåt med bakplåtspapper på.
5. Lägg den sedan i frysen medans du gör nästa lager av kakan.
Mellersta lagret:
1. Mixa de resterande 1,5 dl dadlarna tillsammans med jordnötssmöret till en slät massa.
2. Ta ut botten från frysen och bre ut massa över botten.
Översta lagret:
1. Smält den mörka chokladen och häll som ett lager över kakan.
2. Toppa med hackade jordnötter innan chokladen stelnar.
3. Lägg i frysen 15–20 minuter och skär sedan upp i rutor.
4. Förvara de sedan i en burk i kylen och ta fram när du blir sugen!
Snickerskakan är perfekt att ta fram när du får oväntat besök eftersom den funkar kanon att frysa in och tinar väldigt fort!