Hej alla fina! <3
För ett par månader sen fick jag förfrågan om att vara en del utav Barebells nya ”bake off team” vilket innebar att jag tillsammans med andra ambassadörer ska ta fram recept där Barebells produkter ska vara smaksättare och vid ett flertal tillfällen ses och tillsammans baka dessa recept. Självklart sa jag JA och det var roligare än jag någonsin kunnat tro! Vi hade vår första träff för ett par månader sen i världens mysigaste matstudio vid Mosebacke och jag insåg att jag inte ens visat er mitt bidrag, för dåligt av mig haha..
Hur som helst så vart det en sockerfri fudge med smak av hasselnötter och apelsin och lite kaffe sååååklart! Jag fick äran att vara i team med världens härligaste Thobias Thorwid under dagen vilket var helt magiskt, det blev så mycket skratt så jag hade ont i magen efteråt! Han fick fria händer att lägga upp vårt bakverk och dekorera och jag kunde helt ärligt inte gjort det bättre själv, SUCCÉ helt enkelt!
Sockerfri fudge med smak av hasselnötter och apelsin
Ingredienser fudge:
- 12 st dadlar
- 100 g mörk sockerfri choklad
- 5 msk kokosolja
- 1 dl Barebells fudge milkshake
- 2 dl rostade hasselnötter
- 1,5 msk snabbkaffepulver
- 1 apelsin
Ingredienser topping:
- 100 g mörk sockerfri choklad
- 1-2 dl rostade hasselnötter
- 1 apelsin (zest från apelsinen)
Gör så här:
1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna alternativt i ugnen tills de får en gyllene färg och låt svalna.
2. Lägg sedan nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
3. Smält 100g av chokladen över ett vattenbad eller i micro.
4. Tillsätt sedan kokosolja, snabbkaffepulver, lite apelsinjuice samt apelsinzest i chokladen se till att smaka av så att det blir lagom av allt.
5. Mixa dadlarna tillsammans med hasselnötterna och milkshaken i en matberedare tills allt går ihop till en massa.
6. Vänd ner chokladen i matberedaren och mixa ihop allt. Tryck ut fudgdemassan i en passande form med bakplåtspapper i. Låt stelna i kyl eller frys.
7. Smält nu resterande choklad över ett vattenbad eller i micron.
8. Ta fram fudgen, bre ut ett rikligt lager av choklad över hela och toppa med ännu mer hasselnötter och lite apelsinzest.
9. Låt sedan fudgen stelna en stund i kylen innan du skär upp den i bitar!