Banan, mandel och kardemumma cupcakes

Hello! <3

Jag känner att jag har haft ett alldeles för långt uppehåll här nu! Det har varit mycket som har hänt senaste tiden och mycket på jobbet.. men nu ska det bli ändring på det och jag kommer bjuda på lite härliga recept inför sommaren! 🙂

För cirka två veckor sedan hade vi ett nytt bake off tillsammans med Barebells och den här gången skulle alla ta fram ett varsitt cupcakes recept, så kul! Vi fick några ingredienser som skulle finnas med i recept och den nya proteinbaren med smak av white chocolate almond skulle vara i fokus, sedan fick vi fria händer att sätta vår egen prägel på cupcaken. Jag valde att att göra en cupcake med banan, mandel och kardemumma!

Det var en otroligt rolig kväll med mycket skratt! Det var lite interna tävlingar med frågesport, smaktest, vispa maräng på kortast tid osv.. Hur som helst så tänkte jag bjuda på mitt recept nu och hoppas att ni vill testa det!

Barebells bake off

BBA2F12A-57C2-401C-A6BA-39FC0CDC3BB6 - Banan, mandel och kardemumma cupcakes

Barebells bake off

BANAN, MANDEL & KARDEMUMMACUPCAKES

54887D20-4E5B-43EF-9FA2-799645856899 - Banan, mandel och kardemumma cupcakes
Muffins:
  • 2 bananer (gärna lite övermogna)
  • 4 ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk Barebells Milkshake
  • 1 dl hackade mandlar
Proteingömma:
  • 1 st White Barebells Chocolate Almond Protein Bar
Frosting:
  • 400 g färskost
  • 200 g smör
  • 4 msk honung
  • 1 Vaniljstång
  • 3 – 4 tsk kardemumma (eller efter smak)
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att mixa bananerna och äggen med en stavmixer eller elvisp (om det är tillräckligt mjuka.)
3. Tillsätt nu resterande ingredienser och vispa till en fluffig smet.
4. Fyll upp i muffinsformar (cirka 2/3 av formen) och baka av i 15 – 20 minuter beroende på storlek.
5. Ta ut dina muffins och låt svalna.
6. Skär bort ett litet lock på muffinsen och tryck sedan i en bit proteinbar där och lägg på locket igen.
7. Mixa nu ihop alla ingredienserna till din frosting. Se till att smör och florsocker är i rumstemperatur för att undvika att den skär sig. Söta efter egen smak! Låt sedan stå i kylen någon timme.
8. Spritsa nu på frostingen och toppa dina cupcakes med valfri dekor!

8618ABE2-DE94-4DE1-9551-A5305C80659D - Banan, mandel och kardemumma cupcakes

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.