Glass i stora lass!
Hallå i värmen. Hur galet är inte detta väder? Jag blir verkligen bara sugen på kalla saker just nu, har bytt ut mina 4-5-6 koppar kaffe om dagen mot åtminstone 2 iskaffe istället – så gott och svalkande! Och glass såklart, det kan man ju äta obegränsat!! I denna hetta finns det ju inget bättre och därför tänkte jag passa på att dela med mig av ett recept som jag och Erika tog fram härom veckan. Det är en proteinrik glass med smak av vanilj, hasselnötskräm och caramel cashew. Glassen är baserad på vaniljsmak i form av proteinpulver från tyngre. Vi tillsatte sedan hazelnutcream och en bar med smak av caramel cashew från Barebells. Hur gott?? Den var magisk, jag älskar verkligen kombon!
Proteinglass med smak av vanilj, choklad, karamell och nötter
Ingredienser:
- 250 g kvarg
- 100 g kvargyoghurt
- 2 dl vassleprotein vaniljdrömmar från tyngre
- 2 dl äggvita
- 1 st proteinbar caramell cashew
- valfri mängd hazelnutcream från Barebells = JU MER DESTO BÄTTRE
Gör så här:
- Börja med att vispa upp äggvitorna fluffigt.
- Blanda ihop kvarg, kvargyoghurten, proteinpulver.
- Vänd nu i de fluffiga äggvitorna i kvargsmeten och blanda försiktigt runt.
- Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens.
- Hacka ner en proteinbar med smak av caramel cashew och massvis med klickar av hazelnutcream och blanda runt. En kombo du sent kommer glömma. Njut direkt eller förvara i frysen tills du behöver svalka dig!