Choklad gör livet bättre! <3
Eller vad säger ni? Är det bara jag som är helt besatt av choklad? Om jag fick välja en sak att leva på resten av livet så tror jag nog att det skulle bli choklad.. det finns inget bättre! Imorse satt jag hemma och funderade på vad jag kunde baka med de jag faktiskt hade hemma i skafferiet. Jag kom att tänka på att jag hade ett paket svarta bönor och att jag tidigare provat att göra choklad/kladdkaka på det. Det kändes perfekt att ge sig på detta igen men nu även med lite protein i, varför inte liksom?
Detta recept är enkelt, allt ska bara mixas ihop och in i ugnen. Det kluriga var mer att veta när jag skulle ta ut kakan. Jag personligen kände att jag hade den inne lite för länge och drog därför ner tiden lite här i receptet, det är bättre att ta ut den när den är lite ”för” kladdig och sedan låta den sätta sig i kylen! Ju kladdigare desto bättre!
Låt alltså kakan få stå i kylen ett par timmar innan du serverar! Toppa med hazelnut Cream från barebells och imponera på gästerna.. DRÖM!
Proteinrik & glutenfri chokladkaka – toppad med hasselnötskräm
Ingredienser:
- 1 paket svarta bönor (380 g)
- 1 dl kaseinprotein kladdkaka
- 5 st dadlar
- 2 ägg
- 2 msk kakao
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk kallt kaffe
- 1 msk lättströ eller annan valfri sötning
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa flingsalt
- Hazelnut cream
Gör så här:
- Börja med att skölja av bönorna ordentligt och låta rinna av.
- Kärna ur dadlarna och mixa till en slät massa i en matberedare eller mixer.
- Tillsätt nu resterande ingredienser och mixa tills allt går ihop till en krämig smet. Smaka av om du önskar mer sötning, starkare kaffesmak, lite mer sälta osv.
- Spreja kokosfett eller liknande i en valfri form med exempelvis löstagbar kant och häll sedan i chokladsmeten.
- Grädda på 170 grader i cirka 15 minuter. Håll lite koll, kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt gärna kakan stå först framme en stund och sedan i kylen för att sätta sig innan du toppar med hazelnut cream från Barebells. MUMS!
Hej Martina,
Tack för en bra blogg, gillar verkligen dina recept! Jag håller mig borta från socker och gillar typiskt sett inte att baka utan socker då det ofta blir att smaka lite märkligt, din recept är verkligen ett undantag! Så tack för det! Jag gjorde det här receptet idag, tror min form var lite liten 17x20cm (alltså inte rund). Vilken storlek form har du använt? Min blev JÄTTE god och kladdig men kanske snäppet för lös (trodde aldrig att jag skulle tycka det om en chokladkaka!? ;P)!
Tusen tack!
Med vänlig hälsning,
Nina
Hej Nina! <3
Men ÅH, va glad jag blir när du säger det! Tusen tusen tusen tack! 🙂 <3
Åh va tokigt, blev den för lös även efter ett natt i kylen? Jag brukar alltid lyckas få mina kakor för torra.. 🙈
Jag tror att min form var 22, klantigt av mig att inte skriva det i receptet. Ledsen för det! 😘
Hoppas chokladkakan var god trots att den var kladdig! 😋
Stor kram <3
Martina