Snabb, enkel och sockerfri äppelpaj

Godmorgon måndag och äpplets dag! ♥

Sent igår kväll fick jag reda på att det var äpplets dag imorgon, alltså idag (25/9) och tänkte först: ”Hur kunde jag ha missat det här?” Men så kom jag att tänka på ett recept med granola som jag länge har velat testa och bestämde mig för att gå förbi matbutiken på min morgonpromenad och köpa lite äpplen och göra denna paj till frukost.. Goofrulle!

Godmorgon måndag och äpplets dag! ♥

Sent igår kväll fick jag reda på att det var äpplets dag imorgon, alltså idag (25/9) och tänkte först: ”Hur kunde jag ha missat det här?” Men så kom jag att tänka på ett recept med granola som jag länge har velat testa och bestämde mig för att gå förbi matbutiken på min morgonpromenad och köpa lite äpplen och göra denna paj till frukost.. Goofrulle!

Det här måste utan tvekan vara det enklaste och snabbaste sättet att göra en paj på och det blev så gott! Du kan variera med vilka bär du vill såklart men idag blev det fokus på äpple. Jag valde att köpa granny smith äpplen eftersom det är min personliga favorit när det kommer till äppelsorter plus att jag är lite känslig mot vissa äpplen men dessa funkar bäst för mig. 

Så vill du också hinna fira äpplets dag idag men känner att tiden kanske inte räcker till? Då måste du prova det här receptet, det har aldrig gått snabbare att göra en paj! Om du vill kan du också skippa att steka äpplena och istället lägga dom direkt i formarna för att få lite mer tuggmotstånd, det där är en smaksak. 

paaaj - Snabb, enkel och sockerfri äppelpaj

Paj - Snabb, enkel och sockerfri äppelpaj

 

Snabb, enkel och sockerfri äppelpaj

Ingredienser: 

– 1 valfritt äpple 

– Granola utan tillsatt socker (jag valde Pauluns med hasselnötter & dadlar) 

– 1 msk kokosolja 

– kanel & kardemumma 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Börja med att skära äpplet i små tärningar. 

3. Stek äppelbitarna 2-3 minuter i kokosolja tillsammans med kanel och kardemumma. 

4. Lägg äppelbitarna i två mindre ugnsformar och strö över granolan. 

5. Baka av i ugnen i cirka 10 minuter tills pajerna fått en gyllenbrun färg. 

6. Servera varm, gärna tillsammans med lite vaniljkvarg! 

 

ppelpaj - Snabb, enkel och sockerfri äppelpaj

ppelpajen - Snabb, enkel och sockerfri äppelpaj

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.