En myskväll tillsammans med Barebells Bakers
Nästintill direkt från Berlin åkte jag till en julig (& ljuvlig) helkväll tillsammans med Barebells Bakers igår. Vi träffades på Urban Delis matstudio vid Sveavägen, världens mysigaste lokal! Vi har varit där vid ett tidigare event och jag bara älskar det stället!
Jag mötte upp Olivia vid centralen och vi tog en promenad bort. Vi möts av ett lysande B vid ingången och som alltid är det pimpat till max, så magisk stämning. Det bjöds på en varm chokladdryck till fördrink som gjorts på Barebells chokladmilkshake toppad med grädde. Det kändes nästan som att vi befann oss i en fjällstuga, ni förstår ju själva? Dröm.
Under kvällen började det också snöa, så himla mysigt – som på beställning!
Mums, varm chokladdryck!
Bästa Olivia! <3
Vi minglade, kramades och väntade in alla. Thobias Thorwid glider in sist och utbrister något i form av: ”Sorry att jag är sen men det är tydligen någon jäkla nobelmiddag idag så det var avspärrat överallt!”
Han är verkligen världens härligaste människa och varje gång jag träffar honom så har jag skrattat så jag får ont i magen, haha!
Jag blir alltid full av energi efter dessa event då det är så härliga människor med och igår var definitivt inget undantag, så mysigt att få hänga med alla och bara äta massa gott!
Men alltså kolla hur mysigt!!!?
Det roliga med denna kväll var att vi egentligen inte visste så mycket om man vad som skulle hända. Det enda vi visste var att vi skulle laga 3-rätters men att vi inte behövde förbereda något recept själva utan bara kunde dyka upp, så spännande! Vi får ganska snabbt reda på att Sebastian skulle stå för förrätt och varmrätt, eftersom han precis tillsammans med kocklandslaget har vunnit VM-guld så kändes det mer än okej att bli bjuden på middag tillagad av honom.. dreggel dreggel! Vår uppgift blev att ta fram ett dessertbord. Vi delades in i fyra grupper och fick helt fria händer att skapa vad vi ville utifrån de råvaror som fanns på bordet och självklart skulle det vara en eller flera Barebells produkter i bakverket.
Förrätt: Variation på rödbetor
Varmrätt: Blomkål med jordärtskockspuré
Min grupp klurade ganska länge då vi först tänkte göra cupcakes men insåg att vi inte hade färskost vilket gjorde de ganska trist att inte kunna spritsa något uppepå. Eller hazelnutcream fanns men vi ändrade ändå spår och valde att satsa på en chokladkaka med extra allt. Den innehöll bland annat banan, mandelmjöl, vetemjöl, ägg och kakao. In i ugnen och bara hoppas på ett bra resultat. Medan vi väntade slängde vi ihop en varsin variant på chokladbollar, eller jag gjorde en saffransboll och de andra gjorde mintbollar samt en ”klassisk” chokladboll med mycket kaffesmak. Jag tänker att bilderna får tala för sig självt här!
Dessertbordet
Chokladkaka toppad med extra allt!
Lite olika bollar, nom nom nom! Bild lånad av: Tasty Health
En grupp bidrog med saffransbruleé, hur fint?!
Och den tredje gruppen gjorde choklad & saffranscupcakes.
Vi hann även med att spela julklappsspelet, så roligt! Barebells hade fixat julklappar till alla och i vanlig ordning så blev det ganska hetsigt i slutet och det fanns några paket som vart extra populära. Jag vann tillslut en stor bunke från rosti mepal samt en slickepott men bytte sedan med Mathilda som så gärna ville ha den så jag kom hem med två mindre bunkar vilket passade mig ännu bättre – win win!
Så mysigt att de hade fixat klappar till alla! <3
En magisk kväll som ni kan se, nu längtar jag ännu mer till julafton!