Glutenfri chokladgranola med kardemumma och hallon

Godmorgon!  ❥

Något som alltid finns hemma hos mig är granola, den får liksom aldrig ta slut! Det är bland det bästa jag vet och denna chokladgranola blev inget undantag direkt.. mums!!!!! Den blev verkligen över förväntan och tillsätter du lite mörk hackad choklad i så är du garanterat i himmelriket – bara att luta dig tillbaka & njuta! 

Glutenfri chokladgranola med kardemumma och hallon

FBA8A172-25BC-45FB-8ABE-60C751E4267D - glutenfri chokladgranola

Ingredienser:
  • 8 dl glutenfritt havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokoschips
  • 2 msk kakao eller efter smak
  • 1 dl agavesirap eller annan valfri sötning
  • 1-2 dl äggvita
  • kardemumma efter smak
  • Frystorkade hallon efter smak
Gör så här:
  1. Mät upp alla ingredienser utom de frystorkade hallonen och kokoschipsen i en bunke. Blanda runt ordentligt, allt ska bli ordentligt ”fuktigt” för att smaken ska sätta sig ordentligt. Avgör här hur mycket äggvita du tycker att det behövs.
  2. Bre nu ut granolan på en plåt med bakplåtspapper alternativt spraya plåten med lite kokosolja. Baka nu sakta av granolan i ugnen på cirka 100 grader i 1-1,5 timmar. Den stelnar ytterligare när du tagit ut den ur ugnen.
  3. När granolan sedan har svalnat tillsätter du frystorkade hallon och kokos. Vill du lyxa till det extra så hacka i lite sockerfri mörk choklad och du har helgens drömfrukost framför dig!

2BFB3BC9-0945-44C6-9F12-1D9E8D1D8F84 - glutenfri chokladgranola

Den perfekta gå-bort-presenten!  ❥

1 kommentar
  1. Hej,

    Jag undrar över användandet av frystorkade hallon? Ser att man kan köpa på nätet men de är alltså inte kokta alls? Utländska hallon speciellt ska man ju koka i 2min för att undvika noro magviruset vad jag hört? Hur funkar ” frystorkning ” processen egentligen?

    Tack på förhand ,
    Kim

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.