Godmorgon bästa ni!
Just i detta nu sitter jag här med en kaffe och har precis ätit upp min sista skiva bananbröd vilket känns lite sorgligt. MÅSTE bara baka mer av detta bröd snarast möjligen! Det vart så sjukt gott och det kommer definitivt att bli en ny frukostfavorit hemma hos mig. Jag har insett att jag måste variera mina smoothiebowls med något annat så detta passar bra, haha.
Grundreceptet hittade jag hos Susanna Moen, jag har sett hur alla verkligen har hyllat hennes recept på Instagram och jag kände att jag var tvungen att testa. Nu förstår jag varför alla har varit helt lyriska över detta recept, jag är såld! Däremot ändrade jag om lite i receptet, jag tillsatte exempelvis solroskärnor för att jag ville få det lite matigt. Hennes grundrecept hittar ni HÄR.
Snart ska jag ge mig iväg och köra lite intervallträning innan det är dags för några timmars jobb för mig på kappAhl och nu har jag fått i mig en bra uppladdning inför dagen! 🙂
Jag hoppas att ni som är lediga får en härlig dag och tipsar er varmt om att baka detta bröd, ni kommer aldrig att vilja äta något annat!!! Lovar. Toppa med mosad avokado och ägg så har ni en perfekt och stadig frukost, MUUUUUMS!
Snabbt, enkelt, nyttigt och magiskt gott bananbröd
Ingredienser:
- 3 lite övermogna bananer
- 4 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl kokosolja (se till att den är lite rinnig)
- 2 st ägg
- 2 msk linfrön
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk brödkryddor
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Börjar med att sätta på ugnen på 175 grader.
- Mät upp havregrynet och mixa tills du får ett mjöl av det.
- Tillsätt nu resterande ingredienser i matberedaren eller mixern och kör tills du får en kladdig smet.
- Smörj en brödform med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper och ha sedan i smeten, toppa med lite solroskärnor eller annat gott. Baka av i ugnen cirka 25-30 minuter. Brödet ska vara lite kladdigt i mitten.
- Ät och njuuuuut!
Oj va gott. Både med pålägg o utan. Skall jag verkligen fortsätta baka. Kanonrecept! 🥰👍
Åh va kul att höra, tusen tack!! 🙂 <3