Ugnsbakad och proteinrik gröt

Ugnsbakad och proteinrik gröt

Detta recept räckte till 4 st små portioner 

ugnsbakad gröt
Ingredienser:
  • 2 dl grötmix kanelbulle från tyngre
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl äggvita
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • frysta hallon efter smak (tror jag använde cirka 3 dl) 
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Blanda ihop alla ingredienser utom de frysta hallonen i en bunke. 

3. Fyll upp hallon i valfria små formar eller i en större ugnsform och toppa sedan med ”gröten” som du blandat ihop i bunken. 

4. Baka nu av gröten i ugnen i cirka 8-10 minuter, håll lite koll tills du får en gyllene färg. 

5. Servera gröten med vaniljkvarg, så gott! 

ugnsbakad gröt

Ugnsbakad gröt

I samarbete med tyngre 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.