Vegetarisk lasagne med halloumi, spenat och solroskärnor

 

Vegetarisk lasagne med halloumi, spenat och solroskärnor

vegetarisk lasagne med halloumi

Ingredienser:
  • 1 st gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 paket krossade tomater
  • 3-5 msk tomatpuré 
  • 1-2 grönsaksbuljongtärningar 
  • Lite sötning ex. honung (valfritt) 
  • Färsk eller torkad timjan efter eget tycke 
  • Färsk eller torkad basilika efter eget tycke 
  • 4 dl vatten
  • 2 paket halloumi 
  • 1 påse babyspenat (cirka 200 g) 
  • 1-2 dl rostade solroskärnor 
  • Valfria lasagneplattor
  • 2 dl riven prästost eller annan valfri ost 
  • Salt & peppar

 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Rosta solroskärnorna ett par minuter i ugnen eller i en stekpanna och ställ åt sidan. 

3. Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, eventuellt lite sötning, grönsaksbuljong, färsk timjan, basilika, vatten, salt och peppar. Låt gärna tomatsåsen stå och småputtra på låg värme så länge som möjligt för bästa smak. 

4. När tomatsåsen har fått koka ihop ordentligt: tillsätt babyspenaten och låt koka ytterligare ett par minuter, smaka av med salt och peppar. 

5. Skär nu halloumin i tunna tunna skivor. 

6. Börja nu att montera din lasagne, lägg lite tomatsås i botten av en ugnsform. Varva därefter lasagneplattor, tomatsås, halloumi och solroskärnor. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost. 

7. Tillaga lasagnen i ugnen cirka 20 minuter, toppa med färsk timjan och lite extra solroskärnor! 

vegetarisk lasagne med halloumi

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.