Raw och vegansk mango- och blåbärscheesecake
Ingredienser botten:
- 10 st dadlar
- 2 dl solroskärnor
- 2 dl kokosflingor
- Vaniljpulver
- En nypa salt
- Lite vatten (om den känns torr)
Ingredienser fyllning:
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl kokosgrädde
- 2-3 msk kokosolja
- Valfri sötning efter smak / sötströ, stevia, agave eller liknande
- 1 tsk vaniljpulver
- Några droppar citronjuice
- 1 dl mangopure
- 1 dl blåbär upptinade blåbär
Gör så här till botten:
- Mixa alla ingredienserna och tryck ut i en form med löstagbar kant. Se till att smörja formen med kokosolja eller liknande innan eller lägg bakplåtspapper i botten.
- Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Gör så här till fyllningen:
- Blötlägg cashewnötterna kvällen innan.
- Skölj av nötterna och låt rinna av ordentligt.
- Mixa nu alla ingredienser förutom mangopure och blåbär i en matberedare eller mixer. Låt det mixas i cirka 5 minuter eller tills du har fått en slät massa.
- Dela nu upp massan i två bunkar och blanda i mangopure i den ena och blåbär i den andra. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller citronjuice.
- Ta fram botten och häll på mangofyllningen först. Ställ in i frysen 15-20 min.
- Ta sedan ut den igen och häll på blåbärsfyllningen. In i frysen tills den stelnat och ta sedan fram ett par timmar innan servering. Toppa med färska bär och njut!