Proteinrika pepparkakor
Ingredienser:
- 1 dl vassleprotein pepparkaka alternativt kanelbulle
- 1,5 dl quinoamjöl eller annan valfri mjölsort
- 0,75 dl sötströ
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk xantangummi
- 2-3 msk pepparkakskrydda
- 4 msk kokosolja (rumstempererad)
- 1 ägg
Gör så här:
- Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
- Tillsätt nu kokosolja och ägg, blanda ordentligt förhand tills det går ihop till en fin deg.
- Smaka av degen och tillsätt eventuellt mer krydda, mycket smak försvinner i ugnen så ta gärna lite extra!
- Plasta pepparkaksdegen och låt vila i kylen ett par timmar eller gärna över natten.
- Ta fram pepparkaksdegen och arbeta den mjuk genom att knåda den med händerna.
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk och tryck ut små pepparkakor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen 15-20 minuter. Ha lite koll, de stelnar ytterligare när det kommer ut ur ugnen.
- Låt svalna ordentligt.
I samarbete med Tyngre