Vegetarisk korvstroganoff
Ingredienser:
- 300 g vegetarisk middagskorv från Pärsons (eller annan valfri falukorv)
- 1 liten gul lök
- 3 dl mildas matlagningsgrädde 4%
- 1 dl vatten eller mjölk (eller mer grädde)
- 2 msk tomatpure
- 2 msk osötad chilisås
- en skvätt soja
- färsk timjan
- kryddor som exempelvis oregano, salt & peppar
Gör så här:
1. Börja att finhacka löken eller använd färdig fryst lök (LIFEHACK!!) och stek i lite olivolja.
2. Skär upp ”korven” i mindre bitar och tillsätt i stekpannan. Stek tills både korv och lök får lite färg.
3. Tillsätt nu övriga ingredienser och låt stå och puttra 15-20 minuter. Smaka av och tillsätt valfria kryddor.
4. Servera tillsammans med ris eller varför inte pasta? 🙂